Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Izrael - Noa Tishby, Zeď, 2022

303 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Izrael - Noa Tishby, Zeď, 2022
Izrael - Noa Tishby, Zeď, 2022

Izrael

Země, kterou nikdo nechápe

Izrael je geograficky malá země, která ale už celá desetiletí zůstává středobodem světové politiky a hýbe dějinami. Trvalá pozornost světových médií i veřejnosti rozdělila... Číst víc

4,0 3 hodnocení
Nakladatel
Zeď, 2022
304 stran
4-5 hodin čtení

Izrael je geograficky malá země, která ale už celá desetiletí zůstává středobodem světové politiky a hýbe dějinami. Trvalá pozornost světových médií i veřejnosti rozdělila společnost na celé planetě na dva nesmiřitelné tábory... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Čeština

303 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Láska za mizerných dní - Ewald Arenz, Host, 2024
Izrael - Noa Tishby, Zeď, 2022
303 Kč

Více o knize

Izrael je geograficky malá země, která ale už celá desetiletí zůstává středobodem světové politiky a hýbe dějinami. Trvalá pozornost světových médií i veřejnosti rozdělila společnost na celé planetě na dva nesmiřitelné tábory. Jedni Izrael z duše nenávidí, druzí ho bezmezně milují. I když se zdá, že každý má na židovský stát vyhraněný názor, kolik lidí ale skutečně zná fakta?
Izraelská producentka a aktivistka Noa Tishby, která žije v USA, předkládá zbrusu nový a svěží pohled na zemi, jež rozděluje svět. Její neotřelý portrét Izraele nabízí originální vysvětlení mnoha nejasností a překroucených skutečností, vyvrací lži a polopravdy.
Je Izrael rasistický stát, nebo jediná demokracie a ostrůvek svobody na Blízkém východě? Kdo chce mír na Blízkém východě a kdo ne? Kdy se objevil palestinský národ? Proč je moderní nesnášet Izrael?
Noa Tishby poutavě popisuje vznik, vývoj i současnost své země a umně splétá rodinné a osobní zkušenosti s útržky historie a politiky. A předkládá obraz Izraele tak, jako to možná dosud ještě nikdo neudělal.
Číst víc
Originální název
Israel: A Simple Guide to the Most Misunderstood Country on Earth
Počet stran
304
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
150×210 mm
Hmotnost
398 g
ISBN
9788088445098
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1790871
Jazyk
čeština
Překlad
Původ
Izrael
Nakladatel
Zeď
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

3 hodnocení

1
1
1
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Jan Pavelka
Neověřený nákup
19.3.2023
Kniha popisuje pohled izraelské aktivistky na Izrael. Vysvětluje vše včetně historických kontextů. Uděláte si celkem pěkný obrázek o Izraeli. Bohužel, kniha vám nedá palestinský nebo arabský pohled na situaci v regionu.
Kniha je psána jakoby hovorově, což mě občas dost štvalo. Některé obraty byly hodně na sílu přeloženy z angličtiny. V knize bylo hodně překlepů.
Číst víc

„Nad kravincem se muškátu nedočucháš.“

Cirkus Humberto - Eduard Bass, 2017
Cirkus Humberto
Eduard Bass