Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
The Ministry For the Future - Kim Stanley Robinson, Orbit, 2020

481 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
The Ministry For the Future - Kim Stanley Robinson, Orbit, 2020
The Ministry For the Future - Kim Stanley Robinson, Orbit, 2020

The Ministry For the Future

Established in 2025, the purpose of the new organisation was simple: To advocate for the world's future generations and to protect all living creatures, present and future. It... Číst víc

3,0 2 hodnocení
Nakladatel
Orbit, 2020
480 stran
7-8 hodin čtení

Established in 2025, the purpose of the new organisation was simple: To advocate for the world's future generations and to protect all living creatures, present and future. It soon became known as the Ministry for the Future, and this is its story... Číst víc

  • Brožovaná vazba
  • Angličtina
Vyprodané

Zadejte e-mail a my vám dáme vědět, jakmile bude kniha dostupná.

Další knižní vydání (2)
The Ministry for the Future - Kim Stanley Robinson, Orbit, 2021
Brožovaná vazba
Angličtina, 2021
Skladem 2 ks

306 Kč


Ministerstvo pro budoucnost - Kim Stanley Robinson, Jota, 2024
Pevná vazba s přebalem
Čeština, 2024
Do 3 dnů

537 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Americký milostný experiment - Elena Armas, Ikar CZ, 2024

Více o knize

From legendary science fiction author Kim Stanley Robinson comes a vision of climate change unlike any ever imagined.

Established in 2025, the purpose of the new organisation was simple: To advocate for the world's future generations and to protect all living creatures, present and future. It soon became known as the Ministry for the Future, and this is its story. Told entirely through fictional eye-witness accounts, The Ministry For The Future is a masterpiece of the imagination, the story of how climate change will affect us all over the decades to come. Its setting is not a desolate, post-apocalyptic world, but a future that is almost upon us - and in which we might just overcome the extraordinary challenges we face. It is a novel both immediate and impactful, desperate and hopeful in equal measure, and it is one of the most powerful and original books on climate change ever written.
Číst víc
Počet stran
480
Vazba
brožovaná vazba
Rozměr
153×234 mm
Hmotnost
739 g
Rok vydání
2020
Naše katalogové číslo
753259
Styl
filozofický, historický, dobrodružný
Jazyk
angličtina
Původ
Spojené státy
Nakladatel
Orbit
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,0 / 5

2 hodnocení

0
0
2
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

předevčírem
Kniha plná zajímavých informací a pohledů na svět. S některými navrženými řešeními dnešních problémů bytostně nesouhlasím, ale bylo zajímavé si o nich přečíst.

Větší problém mám s tím, že autor to podává jako beletrii a v tomto ohledu podle mě kniha moc nefunguje. Scéna v první kapitole byla skvělá, ale pak už mě příběhy jednotlivých postav nedokázaly udržet.
Číst víc
6.3.2024
Svätí účel prostriedky?
Román "The Ministry for the Future" od Kima Stanleyho Robinsona nie je typickým románom o klimatickej fikcii. Namiesto maľovania ponurého obrazu dystopickej budúcnosti zničenej klimatickými zmenami, Robinson ponúka nádejnú víziu sveta, ktorý aktívne pracuje na udržateľnej budúcnosti.

Príbeh sa sústreďuje na fiktívnu organizáciu založenú podľa Parížskej dohody a jeho riaditeľku Mary. Jej vznik je podnietený vlnou horúčav, ktorá v Indii zabije milióny ľudí. Poslaním tohto "ministerstva" pod záštitou OSN je obhajovať blaho budúcich generácií a zabezpečiť, aby ich hlasy boli počuté v súčasnosti. Prostredníctvom série prepojených príbehov Robinson skúma rôzne výzvy a príležitosti, ktorým čelí ľudstvo v boji proti klimatickým zmenám.

Román sa nevyhýba tvrdým následkom klimatickej krízy. Extrémnym poveternostným udalostiam, stúpajúcej hladine morí a spoločenským nepokojom. V knihe sa prepájajú vedecké fakty s fiktívnym príbehom. Do príbehu plynule integruje reálne koncepty ako geoengineering a zachytávanie uhlíka, "opravu" ľadovej pokrývky, alternatívne spôsoby dopravy.

Hoci kniha ponúka nádejný výhľad, opisuje prekážky, ktoré stoja v ceste dosiahnutia celosvetových zmien. Prekladá tiež otázku, či účel svätí prostriedky? Nie? A čo keď je účelom záchrana miliárd životov?
Číst víc

„Lžeme si o pravdě. Říkáme si, že to máme pod kontrolou, když ve skutečnosti… nemáme pod kontrolou vůbec nic.“

Odvrácená tvář lásky - Colleen Hoover, 2020
Odvrácená tvář lásky
Colleen Hoover