Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024

Psí park
E-kniha

Finská spisovatelka Sofi Oksanen ohromila svět svým třetím románem Očista (2007, č. 2010), který byl rovněž úspěšně zfilmován. Téma silných ženských hrdinek neopouští ani v... Číst víc

4,0 1 hodnocení
Nakladatel
Odeon CZ, 2020
416 stran
6-7 hodin čtení

Finská spisovatelka Sofi Oksanen ohromila svět svým třetím románem Očista (2007, č. 2010), který byl rovněž úspěšně zfilmován. Téma silných ženských hrdinek neopouští ani v nejnovějším díle, pojednává o nich však přeci jen... Číst víc

  • EPUB MOBI
  • Čeština

279 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Psí park - Sofi Oksanen, Odeon CZ, 2020
E-kniha
279 Kč

Více o eknize

Finská spisovatelka Sofi Oksanen ohromila svět svým třetím románem Očista (2007, č. 2010), který byl rovněž úspěšně zfilmován. Téma silných ženských hrdinek neopouští ani v nejnovějším díle, pojednává o nich však přeci jen trochu jinak. Byznys s dárcovstvím vajíček připomíná vykořisťování žen jako v nedávném románu Norma. Mladá ukrajinská žena Olenka vypráví, jak se z pouhé dárkyně vajíček vypracovala na koordinátorku firmy, která za tímto účelem vyhledává co nejkvalitnější adeptky a verbuje je podobně jako do modelingové agentury. A pak se něco pokazí – a Olenka musí uprchnout do Finska. Jenže minulost ji dostihne i tam.
Číst víc
Originální název
Koirapuisto
Počet stran
416
Rok vydání
2020
Edice
Světová knihovna
Naše katalogové číslo
834429
Jazyk
čeština
Překlad
Nakladatel
Odeon CZ
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

1 hodnocení

0
1
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

4

Po dvaceti letech jsem se konečně vrátila k mé dávné lásce - čtení. Čtu knížky různých žánrů - romantické, krimi, thriller, fantasy...

Eva Francová
Ověřený zákazník
30.5.2021
Příběh Olenky, mladé ukrajinské ženy, která je bez práce, a tak se kvůli penězům stane dárkyní vajíček. Obchod kvete, tak povýší na koordinátorku a hledá další vhodná děvčata. Časem se však něco pokazí a ona musí uprchnout do Finska, ani tam však není v bezpečí.

Další úžasná kniha od Sofi Oksanen. Jakmile vezmu do ruky její knihu, hned si mě získá. Styl, jakým autorka umí psát, mě vždy pohltí, vtáhne do děje a já se ocitám uprostřed románu a všechno prožívám společně s hlavní hrdinkou. Všechny její pocity, prožitky a celý život žiji zároveň s ní. Celkově mě baví to, jak píše, a hlavně její popisy a přirovnání mě vždy dostanou.

Kromě hlavního tématu – dárcovství vajíček, náhradní mateřství – je zde zpracováno hned několik dalších závažných témat. Jelikož se ocitáme na Ukrajině, okusíme něco z místního života a ten rozhodně není takový, jaký by se nám líbil. Setkáme se zde s mafií, KGB i dealery drog. Poznáme život mladých chudých děvčat, které udělají cokoliv, aby se dostala na západ.

V knize se ocitáme v různých časových rovinách, kdy nám hlavní hrdinka postupně rozplétá svůj život. Ze začátku jsem byla trochu zmatená, ale pomalu to všechno do sebe zapadá a vy dál čtete jen s otevřenou pusou, jak to takhle vůbec mohlo být.

Oproti jiným knihám autorky musím ubrat jednu hvězdičku. V jedné fázi to bylo pro mě až moc zamotané a část, ve které se dostáváme do dětství hlavní hrdinky, byla pro mě už zbytečná (i když chápu, že hrála důležitou roli v celkovém rozuzlení).

Ale ani to nemění nic na tom, že je Sofi Oksanen mou oblíbenou autorkou a rozhodně si brzy přečtu i její další knihy.
Číst víc

„Kde leží tvůj poklad, tam bude i tvé srdce.“

Harry Potter a relikvie smrti - J.K. Rowling, Jonny Duddle (ilustrácie), 2018
Harry Potter a relikvie smrti
J.K. Rowling, Jonny Duddle (ilustrácie)