Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024

Černá rusalka
E-kniha

Pochmurná zimní krajina Novohradských hor na počátku 90. let. Ostnaté dráty zmizely a jednotky Rudé armády se chystají k odsunu. Dvěma mužům s temnou minulostí, poručíku... Číst víc

Nakladatel
Paseka, 2022
320 stran
4-5 hodin čtení

Pochmurná zimní krajina Novohradských hor na počátku 90. let. Ostnaté dráty zmizely a jednotky Rudé armády se chystají k odsunu. Dvěma mužům s temnou minulostí, poručíku pohraniční stráže Šturcovi a majoru sovětské posádky... Číst víc

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

229 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o eknize

Pochmurná zimní krajina Novohradských hor na počátku 90. let. Ostnaté dráty zmizely a jednotky Rudé armády se chystají k odsunu. Dvěma mužům s temnou minulostí, poručíku pohraniční stráže Šturcovi a majoru sovětské posádky Treťjakovi, končí celoživotní kariéra a začíná tvrdý boj o přežití. Mladému knihovníkovi Tomášovi se naopak otevírá možnost změnit svůj život k lepšímu. Jejich osudy spojuje Černá rusalka, tajemná soška vyrobená v místní sklárně, kde kdysi vznikla skvostná sbírka hyalitového skla hraběte Buquoye, kterou všichni tři muži hledají. Postupně se tak odhaluje příběh, který sahá až do 19. století, a do nějž jsou zapleteni i další obyvatelé vsi Černé Domky a především osudová Rút a záhadná Petra. Na každého tu těžce dopadá rozpad starého světa i dědictví násilím poznamenaného kraje, který zpustnul a stal se zemí nikoho. O člověka se tu snadno pokouší šílenství nebo dokonce může přijít o život. Sugestivně napsaný debut nabízí historický thriller z doby, která radikálně měnila osudy lidí.
Müller Martin(1988) je vystudovaný scenárista a původní profesí novinář. Dlouholetý člen ostravského uměleckého uskupení Bezejmenná skupina. Publikoval v časopisech Host, Psí víno nebo Texty. Román Černá rusalka je jeho prvotina.
Číst víc
Počet stran
320
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1724279
Styl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Paseka
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila e-kniha vám?

Nakladatelství Paseka

Číst víc

„Když chceš hrát o trůny, můžeš buď vyhrát, nebo zemřít. Jiná cesta není.“

Hra o trůny - George R.R. Martin, 2017
Hra o trůny
George R.R. Martin