Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Audiokniha
Vraždy s monogramem - Sophie Hannah, Tympanum, 2015
Audiokniha
Audiokniha
Vraždy s monogramem - Sophie Hannah, Tympanum, 2015
Audiokniha

Vraždy s monogramem
Audiokniha

Nejslavnější postava z pera královny zločinu je zpět… Potomci Agathy Christie svolili k návratu Hercula Poirota na stránky nových napínavých příběhů. Číst víc

3,3 52 hodnocení
Nakladatel
Tympanum, 2015
Interpret
Délka
12:25

Nejslavnější postava z pera královny zločinu je zpět… Potomci Agathy Christie svolili k návratu Hercula Poirota na stránky nových napínavých příběhů. Číst víc

  • MP3 ke stažení
  • Čeština

299 Kč

Ihned ke stažení
Další audioknižní vydání (2)
Vraždy s monogramem  - Sophie Hannah, Tympanum, 2015
MP3 na CD
Čeština, 2015
Skladem 1 ks

316 Kč


Vraždy s monogramem  - Sophie Hannah, Tympanum, 2014
MP3 na CD
Čeština, 2014
Vyprodané

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Vraždy s monogramem - Sophie Hannah, Tympanum, 2015
Audiokniha
299 Kč

Více o audioknize

Nejslavnější postava z pera královny zločinu je zpět… Potomci Agathy Christie svolili k návratu Hercula Poirota na stránky nových napínavých příběhů.
Nesnadného úkolu důstojně navázat na tradici poirotovských detektivek se ujala bestsellerová autorka Sophie Hannah. Výsledkem jsou Vraždy s monogramem, spletitý případ zasazený do Londýna 20. let minulého století.
Ďábelsky chytrý hlavolam plný falešných stop a snadno přehlédnutelných, o to však důležitějších detailů může rozřešit jen legendární belgický puntičkář a jeho brilantní „malé šedé buňky“.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

3,3 / 5

52 hodnocení

1
2
1
0
1

Jak se líbila audiokniha vám?

Čtenářské recenze

Ivan
Neověřený nákup
9.5.2018
môj pohľad
Špičková zápletka. Naozaj ten dej bol veľmi bohatý a autorke sa podarilo nezamotať sa v tom. Úžasné postavy, najmä Nancy, Jenny a skvelý rozprávač. Poirota samotného spravila trošku ináč, to sa zrejme mnohým nepozdáva, ale tak nedalo sa čakať, že bude kopírovať Christie. Číst víc
Petr Čapek
Ověřený zákazník
23.11.2014
Názor čtenáře
Sophie Hannah však měla dosti značnou představu o zápletce a čtenáře přenáší do roku 1929, přesněji do Londýna v době, kdy si slavný detektiv užívá zaslouženého odpočinku. Při jedné návštěvě své oblíbené kavárny se ovšem setká s neznámou ženou, která se mu svěří, že jí jde o život. Přesto ale Poirota prosí, aby nic nepodnikal a nikdo netrestal jejího vraha, protože jakmile zemře bude spravedlnosti učiněno za dost.

Později téhož večera se Poirot dozvídá o třech mrtvolách v hotelu Bloxham. Všichni leželi na zádech a v ústech každého z nich se našel manžetový knoflíček s iniciály PIJ. Poirot samozřejmě neváhá a po hlavě se vrhá na pomoc Scotland Yardu při pátrání po vrahovi. Kousek po kousku skládá jednotlivé dílky dohromady, jenže netuší, že vrah má v plánu udeřit ještě jednou.

Roli vypravěče svěřila autorka mladému detektivu Edwardu Catchpoolovi, jenž mimo jiné nahradil kapitána Arthura Hastingse. Catchpool navíc neoplývá zrovna bystrou myslí, a tak má občas trochu potíže Poirotovi vůbec porozumět. Sophie Hannah se vůbec snažila držet celkového konceptu a prvků, které používala “královna zločinu”. Stejně tak jako u Agathy Christie i zde najdeme velkou řadu podezřelých, spletitou zápletku a velké finále před všemi postavami.


Bohužel právě spletitá zápletka je asi největší slabinou knihy. Občas se zdá, že autorka zbytečně vše zamotává a překrucuje, aby ve finále zjistila, že odkryla ze svých karet možná až příliš a čtenáře tak ochudila o mnohá překvapení. I přes občasnou překombinovanost se Sophie Hannah zhostila svého úkolu se ctí. A i když se jí nepodařilo úplně vyrovnat svému vzoru alespoň se mu přiblížila jak nejvíce mohla. Vraždy s monogramem tak ostudu řadě Poirotovek rozhodně neudělají.
Číst víc
JH
Neověřený nákup
20.10.2014
veľmi slabé
Túto knihu som očakávala s veľkým nadšením, a možno preto je moje sklamanie o to väčšie. Nudné, komplikované, nezaujímavé, bez srdca. Možno keby to bol príbeh detektíva s názvom Smith, dala by som sa prehovoriť na 2 hviezdičky (za predpokladu, že by som knihu vôbec dočítala, lebo na nudné knihy nemám trpezlivosť), ale toto by mal byť Poirot! Vôbec ma netrápi, že po novom pije kávu a nedostatok iných poirotovských rekvizít, ale chýba christieovská láska k postavičkám pohybujúcim sa v jej svete, chýba ten pocit "áno, toto by sa mohlo stať" a "toto som si prečo nevšimla???" Miesto toho som stále iba hľadala, čo by som na tejto knihe mohla mať rada - a áno, pár vecí sa nájde, ale nevyvážia ten nudný balast. Nuž ale aspoň ma to motivuje vychutnať si tú pravú Agátu a nechať sa znovu očariť jej umením. Číst víc

„Vůbec mluvili jen málo, ale trávili čas spolu, každý ponořený do svého vlastního víru, a drželi jeden druhého, pevně a bezpečně, a moc slov k tomu nepotřebovali. “

Osamělost prvočísel - Paolo Giordano, 2021
Osamělost prvočísel
Paolo Giordano