Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024
Tajemné stezky - Horním Posázavím - po proudu Zlaté řeky - Petr Martinec, Regia, 2024

284 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Tajemné stezky - Horním Posázavím - po proudu Zlaté řeky - Petr Martinec, Regia, 2024
Tajemné stezky - Horním Posázavím - po proudu Zlaté řeky - Petr Martinec, Regia, 2024

Tajemné stezky - Horním Posázavím - po proudu Zlaté řeky

Sázava neboli Zlatá řeka, jak ji více než sto let nazývají skalní trampové, vytéká jako malý potůček z divočiny Žďárských vrchů, postupně nabírá na síle a po více než 200... Číst víc

Nakladatel
Regia, 2024
Počet stran
184

Sázava neboli Zlatá řeka, jak ji více než sto let nazývají skalní trampové, vytéká jako malý potůček z divočiny Žďárských vrchů, postupně nabírá na síle a po více než 200 kilometrech spojuje své vody nedaleko středočeské... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

284 Kč

U dodavatele > 5 ks
Posíláme do 12 – 15 dnů

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Duše krve a popela - Jennifer L. Armentrout, Nakladatelství Fragment, 2024
Tajemné stezky - Horním Posázavím - po proudu Zlaté řeky - Petr Martinec, Regia, 2024
284 Kč

Více o knize

Sázava neboli Zlatá řeka, jak ji více než sto let nazývají skalní trampové, vytéká jako malý potůček z divočiny Žďárských vrchů, postupně nabírá na síle a po více než 200 kilometrech spojuje své vody nedaleko středočeské Davle s Vltavou.
Během putování krajem při horním toku Zlaté řeky navštívíme zajímavá města a vísky s bohatou historií. Namátkou Krucemburk, Chotěboř nebo Žďár nad Sázavou s bývalým klášterem a překrásným Santiniho poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. A zjistíme, že z tohoto města vyrazila dobýt svět síťovka. Občas se od vodního toku odpoutáme, aby nám neušla například lyžařská historie Nového Města na Moravě, Přibyslav a Polná s kdysi rozlehlým hradem, několika kostely a známým zločinem.
Víte, kde došlo k poslední české havárii stíhaček Mig 21? I na toto místo se dostaneme. Projdeme se malebnými kaňony, navštívíme jeden z největších chrámů v Česku, budeme naslouchat starým příběhům, které nám ševelením listů prozradí stromy. Často se setkáme se jmény známých umělců, kteří se zde buď narodili, žili, anebo měli k hornímu Posázaví nějaký vztah.
Cestu nám zpestří hradní zříceniny i zámky, spojené s legendami a nadpřirozenými bytostmi, a jako bonus navštívíme Mrkvancovou pouť ke sv. Liguriáši. Závěrem se podíváme do Havlíčkova Brodu i Humpolce, poslední kroky nás dovedou do Světlé nad Sázavou.
Číst víc

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

Jak se líbila kniha vám?

„Člověk prochází přítomností se zavázanýma očima. Smí pouze tušit a hádat, co vlastně žije. Teprve později mu odvážou šátek s očí a on, pohlédnuv na minulost, zjistí, co žil a jaký to mělo smysl.“

Směšné lásky - Milan Kundera, 2015
Směšné lásky
Milan Kundera