Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Akce
Audiokniha
Zimní včely - Norbert Scheuer, Tympanum, 2023
Audiokniha
Akce
Audiokniha
Zimní včely - Norbert Scheuer, Tympanum, 2023
Audiokniha

Zimní včely
Akce
Audiokniha

Audiokniha Zimní včely, kterou napsal Norbert Scheuer. Bývalý gymnaziální učitel si na sklonku druhé světové války píše deník. Křehký román plný kontrastů – ticha včel a... Číst víc

5,0 1 hodnocení
Nakladatel
Tympanum, 2023
Interpret
Délka
6:52

Audiokniha Zimní včely, kterou napsal Norbert Scheuer. Bývalý gymnaziální učitel si na sklonku druhé světové války píše deník. Křehký román plný kontrastů – ticha včel a nacistických fanatiků, osamělosti a touze po lásce. Číst víc

  • MP3 ke stažení
  • Čeština

313 Kč

Ihned ke stažení
Další audioknižní vydání
Zimní včely - Norbert Scheuer, Tympanum, 2023
MP3 na CD
Čeština, 2023
Do 27 dnů

368 Kč

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Zimní včely - Norbert Scheuer, Tympanum, 2023
Audiokniha
313 Kč

Více o audioknize

Jsou poslední měsíce druhé světové války. Bývalý gymnaziální učitel latiny a řečtiny Egidius Arimond žije osaměle v městečku Kali nedaleko hranic s Belgií. Jeho hlavní zálibou a jediným zdrojem příjmů je včelařství. Kromě vášně pro včely a krásné ženy zdědil Egidius po svých předcích také epilepsii. V nacistickém Německu je pro něj toto onemocnění stigmatem, kvůli němuž byl suspendován z učitelského místa a donucen ke sterilizaci. Stále se však nad ním vznáší hrozba eutanazie, před kterou ho chrání bratr Alfons, letecké eso luftwaffe.
Jako jeden z mála mužů, kteří nebyli povoláni na frontu, využívá situace a svádí jednu ženu za druhou. Skrývá však ještě nebezpečnější tajemství: díky své vynikající znalosti členitého terénu v pohraničí pomáhá pronásledovaným Židům utéct do Belgie. Scheuer napsal křehký protiválečný román plný kontrastů – ticha včel a nacistických fanatiků, osamělosti a touze po lásce.Nahrávka vznikla podle knihy Norberta Scheuera Zimní včely vydané nakladatelstvím Prostor v roce 2021. Copyright © Norbert Scheuer 2019. Z německého originálu Winterbienen, vydaného nakladatelstvím C. H. Beck v Mnichově v roce 2019, přeložila Jitka Nešporová. Translation © Jitka Nešporová 2021. Čte Lukáš Hlavica. Režie a zvuk Jan Koukal. Technická redakce Jaroslav Janda. Vyrobilo studio Soundguru. Cover design a úprava obálky pro CD Kristýna Pokojová. Odpovědný redaktor Vojtěch Machálek. Vydalo Tympanum, s. r. o. ve spolupráci s nakladatelstvím Prostor, s. r. o., 2023.
Číst víc
Délka
6:52
Naše katalogové číslo
1978857
Jazyk
čeština
Původ
Německo
Nakladatel
Tympanum
Pro koho
pro muže, pro dospělé, pro ženy
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

5,0 / 5

1 hodnocení

1
0
0
0
0

Jak se líbila audiokniha vám?

„Řeknu ti tajemství, Hanno. Ta opravdu zlá strašidla nikdy nevypadají jako strašidla.“

Prohnilé město - Leigh Bardugo, 2022
Prohnilé město
Leigh Bardugo