Ahoj krásko - Ann Napolitano, Metafora, 2024
Odpoledne křesťanství - Tomáš Halík, Nakladatelství Lidové noviny, 2021

166 Kč

Při nákupu nad 999 Kč
poštovné zdarma
Odpoledne křesťanství - Tomáš Halík, Nakladatelství Lidové noviny, 2021
Odpoledne křesťanství - Tomáš Halík, Nakladatelství Lidové noviny, 2021

Odpoledne křesťanství

Odvaha k proměně

Kniha Odpoledne křesťanství pojednává o proměnách víry v lidských životech i v dějinách a využívá k tomu metodu kairologie – teologicko-sociologické interpretace změn v oblasti... Číst víc

4,8 4 hodnocení
Nakladatel
Nakladatelství Lidové noviny, 2021
Počet stran
268

Kniha Odpoledne křesťanství pojednává o proměnách víry v lidských životech i v dějinách a využívá k tomu metodu kairologie – teologicko-sociologické interpretace změn v oblasti náboženství, kultury a společnosti. Současnou krizi církve představuje... Číst víc

  • Pevná vazba
  • Čeština

166 Kč

Skladem 1 ks
Posíláme ihned

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Neztratit se sama v sobě - Erik Tabery, Zuzana Čaputová, Respekt Publishing, 2024
Odpoledne křesťanství - Tomáš Halík, Nakladatelství Lidové noviny, 2021
166 Kč

Více o knize

Kniha Odpoledne křesťanství pojednává o proměnách víry v lidských životech i v dějinách a využívá k tomu metodu kairologie – teologicko-sociologické interpretace změn v oblasti náboženství, kultury a společnosti. Současnou krizi církve představuje autor jako přechod do nové etapy dějin křesťanství. Hledá cestu, která by křesťanství vyvedla z jeho dosavadních institucionálních i mentálních hranic, pomohla mu překonat nostalgii po jeho premoderní podobě i jeho novověkou formu jednoho ze světonázorů. Předkládá vizi křesťanství budoucnosti jako ekumenického společenství, schopného nově a hlouběji porozumět vlastním zdrojům i aktuálním problémům doby.

Církev a její víra je křesťanská, nakolik je velikonoční: umírá a vstává z mrtvých. Jsou mnohé podoby víry na osobní rovině i na cestě církve dějinami, které jednou musí odumřít. Někdy věřící při odumírání navyklé podoby víry procházejí velkopáteční temnotou, pocitem, že je Bůh opustil. Ale kdo v těchto temných nocích vytrvá, dřív nebo později může zakusit světlo velikonočního rána, proměnu své víry.

Číst víc
Počet stran
268
Vazba
pevná vazba
Rozměr
160×210 mm
Hmotnost
620 g
ISBN
9788074228247
Rok vydání
2021
Naše katalogové číslo
1254707
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
Nakladatelství Lidové noviny
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,8 / 5

4 hodnocení

3
1
0
0
0

Jak se líbila kniha vám?

Čtenářské recenze

Lukáš
Neověřený nákup
dnes
Opäť raz dobrá úvaha
Pekná a systematická úvaha o kresťanskom svete a o tom čo sa v ňom deje. Odporúčam na prečítanie každému kto sa zaujíma o kresťanstvo a spoločnosť. Číst víc
7.1.2022
Najnovší Halík
Prináša skvelú "analýzu" čias, ktoré žijeme aj vo svetle pontifikátu pápeža Františka. Zasadzuje vieru do "tekutej" doby, kladie si otázky ako sa prejavuje Boh v našich životoch dnes, a načrtáva možnosti spoločnej cesty, počúvania a porozumenia v globálnej rozbitej spoločnosti.
"Žijeme nielen epochu zmien, ale zmenou epichy," tvrdí pápež František.
Halík sa dotýka aj problémov populizmu, nacionalizmu a fundamentalizmu a hľadá odpovede kresťanstva na ne, v rozdelených cirkvách. Skúma terapeutický potenciál viery v rozdelených spoločnostiach.
Hľadá Boha" vo všetkých veciach", hovorí o vyslobodení z nášho vlastného monológu a nutnosť jeho premeny v dialóg a otvorenosť. Tu vidí svetlo nádeje v ťažkých dobách.
Číst víc

„Několik z nich se zavrtělo na židlích. Možná to byl signál, že ho konečně začínají chápat. Na druhou stranu to ale úplně klidně mohly být hemoroidy. U státních zaměstnanců člověk nikdy pořádně neví, na čem je.“

Složka 64 - Jussi Adler-Olsen, 2013
Složka 64
Jussi Adler-Olsen